2013. május 16., csütörtök

Majomország - 2. Médiaetika

A Hír24 száguldó riporterei Fülöpházán érdeklődnek Balogh polgármester asszonyverési szokásairól – nem ők az elsők: tulajdonképp már mindent tudunk. De ne higgyük, hogy hiába koptatták a kuplungot: van értelme az újabb leleplező riportnak. Fölkeresik és kameravégre kapják, és egyenesen Kazimir Annamari mikrofonja elé állítják a koronatanút, Balogh lányát, a tizenötévest. Ki van homályosítva az arca. Ki bizony, ahogy a médiatörvény, meg a médiatisztesség megköveteli. 

Így aztán csak az nem ismeri föl, aki úgyse ismerné föl, mert soha nem találkozik vele. De azért az is megtudhatja, hogy milyen pólóban van, milyen az alakja, hogyan intonál és hogyan mozog, és főleg, hogy mit mond. 

A kislányról mi, olvasók-nézők tudjuk, hogy az öt gyerek közül a legfiatalabb, a napokban méltán elhíresült apjával él, mert édesanyja – így mondta el a minapi interjúban – csak azon az áron tudott megszabadulni az őt negyedszázada bántalmazó Balogh polgármestertől, ha az akkor még csak hétéves kislányról lemond. De, tette hozzá, biztos benne, hogy ezt a gyereket az apa nem bántja. Különben meg az élő anya, ha távol van is, még mindig eggyel jobb, mint a halott – márpedig ő akkor az életéért vált. 

A kislány tehát félszegen áll, és nem engedi be a stábot: apja nincs otthon, hazudja nyilvánvalóan, a kutya pedig tényleg vak, egy traktorbaleset (nohát! nőknek vetőgép, kutyáknak traktor jár?) következtében a szeme világa mellett a józan eszét is elveszítette. De tényleg nem veri a nőket? Teszi föl az elmés kérdést az elmés riporter, hisz az előző feleség nem egészen ezt mondta, hm? Hát... mutat zavartan a kutyára a kislány, anyukám is, mint ez, gyógyszeren él, nem beszámítható.

Igen, jól értettük. Kazimir Annamari és a Hír24 stábja ezt a gyermeket, egy nyilvánvalóan életveszélyes nőverő vadállat túszát, csak azért, hogy növelje a portál kattintottságát, arra kényszerítette, hogy ország-világ, de leginkább a faluja, iskolatársai, szomszédai, testvérei, rokonai – és persze az anyja  előtt lehülyézze, megtagadja saját édesanyját. 

Hogy ezzel a gyermeket súlyosan veszélyeztették?

De: az arcát kitakarták. Szó nem érheti a Hír24 és Kazimir Annamari háza elejét. 

Majomország.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése